Slovinsko - Aktívne

/uploads/usr/10934/Slovinsko/aerial-view-over-mangart-saddle-2023-11-27-05-15-52-utc.jpg Najfotografovanejší vodopád v Slovinsku - Savica
(Photo: archív BUBO) Malé slovinské mestečko s idylickým jazerom, na ktorom sa nachádza ostrov s pôvabným kostolíkom. (ph Mangart - výzva pre nadšených turistov a milovníkov hôr. (photo: archív BUBO) Impozantné výhľady (photo: archív BUBO) Impozantné výhľady (photo: archív BUBO) Na ceste k vrcholu (Photo: Martin Lipinský) Vrcholová fotografia - Mangart (photo: Martin Lipinský) Impozantné výhľady (photo: archív BUBO) Na Mangarte nájdete dve ferratové trasy. Na talianskej strane jej obtiažnosť je Neskutočné Julské Alpy (photo: archív BUBO) Malebné drevené mosty a fascinujúce vodopádiky v kaňone Tolmin.
(Photo: archív BUBO) Neustále lovíme zážitky (photo: Martin Lipinský) Malebné drevené mosty a fascinujúce vodopádiky v kaňone Vintgar.
(Photo: archív BUBO) Tyrkysová voda v Triglavskom národnom parku
(Photo: Archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Podzemie Škocjanskej jaskyne patrí medzi najväčšie podzemné priestory prístupné pre verejnosť v Euró Škocjanska jaskyňa
(photo: archív BUBO) Impozantné skalné útvary v kaňone.
(photo: archív BUBO) Opatija
(photo: archív BUBO) Plitvické jazerá.
(photo: archív BUBO) Plitvické jazerá.
(photo: archív BUBO) Plitvické jazerá.
(photo: archív BUBO) Plitvické jazerá.
(photo: archív BUBO)
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1351207
Cena od: 1 885 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.07.2024 7 dní First Minute 1 885 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.08.2024 7 dní First Minute 1 885 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Zažite pôvabné scenérie Slovinska vrátane kaňonov Tolmin či Vintgar. Vrcholom zájazdu je výstup na Mangart, ktorý je len o niekoľko metrov vyšší ako náš Gerlachovský štít. Okrem nezabudnuteľných výhľadov si odnesiete so sebou aj niekoľko adrenalínových spomienok z raftingu alebo zipline. Spoločne nazrieme aj do podzemných jaskynných systémov, ktoré patria medzi najrozsiahlejšie v Európe. Po aktívnej dovolenke si dožičíte oddych pri Jadranskom mori.
Zažite pôvabné scenérie Slovinska vrátane kaňonov Tolmin či Vintgar. Vrcholom zájazdu je výstup na Mangart, ktorý je len o niekoľko metrov vyššie ako náš Gerlachovský štít.
Okrem nezabudnuteľných výhľadov si odnesiete so sebou aj niekoľko adrenalínových spomienok z raftingu alebo zipline.
Spoločne nazrieme aj do podzemných jaskynných systémov, ktoré patria medzi najrozsiahlejšie v Európe.
Po aktívnej dovolenke si dožičíte oddych pri Jadranskom mori.

1. deň:
Začíname náš zájazd v ranných hodinách výjazdom z Bratislavy. Náš smer je nastavený na malebné jazero Bled. Ako prvú zastávku v rámci nášho programu sme zvolili prechádzku kúzelným kaňonom Vintgar, kde nás okúzlia sklané útvary a voda s krištáľovou čistotou. Na záver dňa nás čaká ubytovanie v pri malebnom jazere Bled.

2. deň:
Deň začneme presunom k vodopádu Savica. Jedná sa o najfotografovanejší vodopád Slovinska. Po návšteve vodopádu sa popri jazere Bohinj vraciame naspať k jazeru Bled. Okúpete sa v jazere alebo dáte prednosť panoramatickému výhľadu? Deň zakončíme pri vodopáde Peričnik, poza ktorý (pri dostatku vody) vedie turistický chodníček. 
Presun do mestečka Bovec cez horský priesmyk Vršič.

3. deň:
Dnes sú naplánované voľnočasové aktivity:
Rafting na rieke Soča. Nejedná sa o riskantnú plavbu, na hranici ľudských možností. Náročnosť splavu je II-III so skúseným inštruktorom. Všetci budú oblečení do zimných neoprénov, s helmou a vestou. Prvý kontakt s ľadovou riekou bude nepríjemne intenzívny, ale veľmi rýchlo si zvykneme. Mali by sme splaviť približne 10km rieky. Výhodou raftingu je že sa môže konať takmer za akéhokoľvek počasia.
Zipline, jeden z najdlhších a najrýchlejších zipline v Európe. Jedná sa o 5-6 ziplajnových káblov, ktoré absolvujete spôsobom, že sa pricvaknete istiacim mechanizmom na kábel pod dohľadom inštruktora, zveziete sa, kúsok prejdete peši a znovu sa zavesíte na kábel, ďalších 500m peši a trošku opodiaľ znovu kábel... neskutočne fotogenický, nezabudnuteľný adrenalínový ale stále bezpečný zážitok.
Aktivity máme zarezervované vopred, ich poradie sa však ešte môže prispôsobiť počasiu.
Turistika - inidviduálna túra, náš CK sprievodca vám ochotne poradí.

4. deň:
Túra alebo ferrata na Mangart. Tu sa rozdelíme na dve skupinky. Tí ktorí chcú zdolať Mangart ferratovou trasou a na tých, ktorí chcú ísť turistickou cestičkou. Ferratový set sa dá zapožičať v obci Bovec. 
Treba si uvedomiť, že počasie nevieme ovplyvniť a nemusí sa vydariť. Je nezodpovedné pohybovať sa v horskom teréne v nevhodnom počasí. Ale vieme v rámci možností prispôsobiť program, napríklad jednotlivé aktivity ako rafting prehodíme so ziplinom podľa predpovede počasia. Ale aj pre nepriaznivé počasie máme plán B. Ako alternatíva sa nám ponúka napríklad návšteva kaňonu Tolmin.
Po túre navštívime kaňon Velike Korita Soče, uvidíme kamenný Solkanski most cez rieku Soča a noc strávime pri Škocjane.

5. deň:
Škocjanska jaskyňa ponúka fascinujúcu podzemnú krajinu s impozantnými podzemnými jazerami a jedným z najväčších podzemných kaňonov na svete. Je to jeden z najvýznamnejších prírodných divov v Európe.
Po návšteve jaskyne sa presúvame do Opatije. Mestečko v Chorvátsku na brehu Jadranského mora vždy očarí návštevníkov svojou nádherou a nádychom historického luxusu. Svojím pôvabom, promenádami a elegantnou architektúrou poskytuje ideálne prostredie na relaxáciu..

6. deň:
Relax na pláži
Fakultatívna možnosť navštíviť Plitvické jazerá 

7. deň:
Posledné kúpanie, rýchly nákup posledných suvenírov a návrat domov.
Príchod do Bratislavy vo večerných hodinách.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme predajným miestom Eventim