Veľký okruh Mexikom

Destinácia: Mexiko
Kód zájazdu: 1325183
Cena od: 3 049 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

14.10.2024 15 dní First Minute 3 049 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) - MEXICO CITY
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet do Mexico City. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

2: MEXICO CITY
Pešia prehliadka Mexico City, jedného z najväčších miest na svete, ktoré leží v nadmorskej výške 2.240 metrov. Prezriete si námestie Zócalo, ktoré bolo postavené na troskách hlavného aztéckeho komplexu chrámov; Metropolitnú katedrálu, v ktorej sa v roku 1968 konala svadba Věry Čáslavskej a Jozefa Odložila. Popoludní prehliadka Antropologického múzea. Večer možnosť fakultatívne navštíviť prvý postavený mrakodrap v meste – Tore Latinoamericana s panoramatickým výhľadom na 24 miliónovú metropolu. Nocľah v Mexico City.

3: MEXICO CITY - TEOTIHUACÁN - PUEBLA
Celodenná návšteva najznámejšej mexickej archeologickej lokality Teotihuacán, ktorý je vzdialený 48 km od Mexico City. Tajomné mesto, ktoré malo obrovský vplyv medzi rokmi 200-700 na celú strednú Ameriku. Prezriete si pyramídu Slnka, pyramídu Mesiaca, zvyšky pôvodných palácov a Triedu mŕtvych. Po prehliadke transfer do Puebla a nocľah.

4: PUEBLA - OAXACA
Dopoludňajšia prehliadka centra Puebla: katedrála Nepoškvrneného počatia na námestí, kostol Santo Domingo s kaplnkou „Capilla de Rosario“, ktorá je považovaná za najzdobnejšiou kaplnku v Mexiku s bohato zlatou dekoráciou. Nasleduje transfer do Oaxaca, nocľah v meste.

5: OAXACA - MONTE ALBÁN - OAXACA
Ráno prehliadka archeologického náleziska Monte Albán, kde žili Zapotékovia. Rozľahlé ruiny sa skladajú z veľkého ústredného námestia obklopeného budovami, chrámami, observatóriami, ihriskom a hrobkami. Návrat do Oaxaca a popoludní prehliadka centra mesta – medzi najkrajšie objekty v Oaxaca patrí kostol Santo Domingo, kde sa prelínajú prvky gotiky, baroka, románskeho štýlu aj maurské prvky. Miestne námestie Zócalo je jedným z najkrajších námestí v Mexiku, je krásne upravené ako park, je obklopené kolonádami, reštauráciami a vonkajšími kaviarňami. Nocľah v Oaxaca.

6: OAXACA - TEHUANTEPEC
Dopoludnia návštevy miestnej pálenice Mezcalu spojená s ukážkou výroby tohto destilátu "s červom" a ochutnávka. Nasleduje transfer do Tehuantepec, nocľah.

7: TUXTLA GUTIERREZ - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Ráno transfer do Tuxtla a plavba loďou Caňonom del Sumidero s 950 metrov vysokými stenami, nasledovať bude transfer do najpôvabnejšieho mexického mesta San Cristóbal de las Casas. Do mesta prídete serpentínami temným píniovým lesom. Nocľah v San Cristóbal.

8: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SAN JUAN CHANULA
Ráno návšteva indiánskej komunity v San Juan Chamula ležiacej 10 km severne, tunajší obyvatelia, Mayovia etnika Tzotzil, nosia svojrázne kroje, ktoré si vyrábajú z ovčej vlny a ovca je pre nich posvätné zviera. Dopoludňajšia návšteva miestnych trhov a prehliadka miestneho kostola, ktorý je otvorený 24 hod. denne a sedem dní v týždni. Zvláštnosťou je, že sa tu praktizujú ako kresťanské obrady, tak najmä miestne mayské šamanské rituály. Popoludní prehliadka centra San Cristobal a voľný podvečer, nocľah.

9: AGUA AZUL - PALENQUE
Ráno odchod smer Palenque, po ceste zastávka pri kúzelných vodných kaskádach vodopádov Agua Azul. Odchod do Palenque, ktoré sa rozkladá v údolí rieky Usumacinty pod pohorím Altos de Chiapas. Nocľah v Palenque.

10: PALENQUE - CAMPECHE
Prehliadka Palenque, ktoré mnohí pokladajú za najúžasnejšie a najzáhadnejšie miesto Strednej Ameriky a za architektonický vrchol mayskej civilizácie. Najvýznamnejšími stavbami sú Chrám nápisov, Chrám Kríža (Chrám Jaguára), El Palacio a Templo del Conde. Prejazd z Palenque do Campeche. Nocľah v Campeche.

11: UXMAL - MÉRIDA
Ďalším veľkým zážitkom pre Vás bude prehliadka výnimočného archeologického náleziska Uxmal, jedného z najdôležitejších stredísk Mayov. Uvidíte tu množstvo nádherných budov: Guvernérsky palác, Kúzelníkovu pyramídu, Južný palác, Korytnačí dom, Palác miestodržiteľa a Kláštor mníšok, ktorý je považovaný za najdokonalejšiu budovu takzvaného puuckého štýlu. Prejazd do Mérida. V Mérida nájdete mnoho pamätihodností z koloniálnej doby v okolí námestia Plaza Mayor. Nocľah v Mérida.

12: CHICHÉN ITZÁ - PLAYA DEL CARMEN
Raňajky. Prehliadka najväčšieho a najslávnejšieho pyramídového komplexu na polostrove Yucatán, Chichén Itzá. Najznámejšou pyramídou je Kukulcánov chrám, zvaný aj El Castillo. Odchod do Playa del Carmen na predĺžený pobyt v hoteli s raňajkami v centre mesta alebo za príplatok v hoteli 4 * priamo na pláži s programom All inclusive.

13 - 14: DEŇ PLAYA DEL CARMEN
Kúpanie a oddych pri Karibskom mori, možnosť vodných športov a fakultatívnych výletov (napr. Xcaret, Paradise Island, apod.).

15: CANCÚN - PRAHA (VIEDEŇ)
Transfer na letisko v Cancúne, odlet do Prahy (Viedne).

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).


Poznámka:
minimálny počet účastníkov zájazdu - 14 osôb.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

fakultatívny príplatok za All inclusive v hoteli v Playa del Carmen na konci pobytu vo výške 339, - EUR.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
14 x nocľah v hoteloch 3* s raňajkami
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu ESO travel

Cena nezahrnuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 449,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy nad rámec uvedeného programu
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme predajným miestom Eventim