Santorini - kráľ gréckych ostrovov

Destinácia: Grécko, Santorini
Kód zájazdu: 1309579
Cena od: 1 479 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.05.2024 6 dní Last Minute 1 479 € +0 € odlet: Viedeň letecká
23.09.2024 6 dní First Minute 1 876,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4- dňový letecký zájazd.


1. deň:
Odletíme na nádherný ostrov Santorini a presunieme sa do hotela. Užívajme prvé nádychy.

2. deň:
Dnes nás čaká prehliadka ostrova s návštevou hlavného mesta Fira, ktoré pyšne stojí vysoko nad morom a sopečnými ostrovmi a je vraj tým najkrajším „balkónom Európy“. Kamenné uličky zdobí množstvo farebných stánkov, kaviarní a skvelých reštaurácií. Prejdeme sa ulicami rozprávkového mesta Oia, kde sa oplatí túlať po malých chodníkoch a schodoch, lebo tie nás zavedú ku najkrajším výhľadom. Kykladskú architektúru budeme obdivovať v malebnej dedinke Imerovigli. Názov je odvodený od slova „vigla“, čo značí vyhliadka, aby tak dedinčania kedysi mohli sledovať pirátske lode. Spoznáme aj kláštor proroka Eliáša, ktorý leží vo výške 567 m a bol postavený v 18. storočí. Dodnes ho obýva 9 mníchov, ktorí si pestujú hrozno, olivy, ovocie a zeleninu.

3. deň:
Po raňajkách sa vydávame do prístavu Athinios, odkiaľ nás tradičná grécka loď povezie ku menším okolitým ostrovom. Pôvodne mal ostrov kruhový tvar, avšak po sopečnom výbuchu v 17. storočí p.n.l. nadobudol tvar polmesiaca a jeho kráter bol zaliaty morskou vodou. Zostalo v ňou len pár ostrovov, ktoré sa dajú navštíviť. Jedným z nich je ostrov Nea Kameni, kde sa peši prejdeme po kráterovom chodníku. Plavbou budeme ďalej pokračovať ku ostrovu Palea Kameni, kde je možné sa okúpať v horúcich prameňoch a vyskúšať účinky liečivého bahna. Zastavíme sa i na ostrove Thirassia, v dedinke Manolas, ktorá je tichá, malebná, tvorená bielymi a farebnými domami, veternými mlynmi a úzkymi uličkami, kde sa podávajú čerstvé ryby. Po plavbe návrat do prístavu Athinios.

4. deň:
Spoznávanie Santorini cez históriu a skvelé víno špecifickej chuti. Do dejín sa ostrov dostal cez minojskú kultúru s centrom Akrotiri, ktoré je známe ako „grécke Pompeje“. Celé mesto bolo pokryté popolom a lávou, čím sa zachoval charakter Akrotiri. Neskôr vzniklo na ruinách nové mesto, až kým ho o storočie neskôr nezničil sopečný výbuch. Od 19. storočia odhaľuje toto archeologické nálezisko svetu svoje svedectvá. Nevynecháme ani stredoveký Pyrgos s veľkým počtom kostolov a zvoníc. Jedná sa o najvyššie položenú dedinu na ostrove. Na záver navštívime veľké vinárstvo Santo s nádherným výhľadom na kalderu a útesy, kde nechýba ochutnávka tunajších lahodných vín.

5. deň:
Voľný program v hoteli. Relax na pláži.

6. deň:
Presunieme sa na letisko a odletíme.


Ubytovanie:
3*/4* hoteli

Stravovanie:
Raňajky.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na trase Bratislava/Viedeň - Santorini - Bratislava/Viedeň, transfer letisko - hotel - letisko, miestne autokarové a lodné transfery podľa programu, 5x ubytovanie v 3*/4* hoteli s raňajkami, sprievodcu CK. Servisné poplatky.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1 izbu. Vstupy, pobytovú taxu, cestovné poistenie.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme predajným miestom Eventim