Nezabudnuteľný taliansky relax - Gargano, Vieste

Destinácia: Taliansko, Apúlia (Puglia), Vieste
Kód zájazdu: 1240989
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

piesočnatá pláž bazén

Ste pripravení vybrať sa  na jednu zo svojich najúžasnejších ciest? Neradi šoférujete dlhé cesty autom a necháte sa radšej viezť a sprevádzať? Juh  Talianska vás vždy lákal  a radi by ste sa s ním zoznámili? Chcete spoznať nové veci, ste otvorení skvelým zážitkom, dokonalému relaxu pri mori ? Ak ste si aspoň na jednu z otázok odpovedali ÁNO, tak ste tu správne.
Krásne piesočnaté pláže a blankytne modré more, pravé gurmánske špeciality, najlepšie vína, ktoré možno ochutnáte po prvýkrát v spojení s úžasným prímorským letoviskom. Objavte  autentickú atmosféru oblasti Puglia, Talianmi vyhľadávaného letoviska Gargano. Nechajte doma všetky starosti a vyrazte s nami nielen za leňošením a oddychom, ale aj za objavovaním nových miest a zážitkov. Vaša úloha je oddychovať, naša postarať sa o vás.  Užite si zájazd pre ľudí, ktorí chcú od dovolenky viac.

Program zájazdu:
1. deň
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Večer príchod na miesto ubytovania v okolí Benátok. Večera. Prenocovanie.

2. deň
raňajky. Pokračovanie v ceste do Gargána. Príchod v neskorých popoludňajších hodinách. Večera. Ubytovanie.

3. - 9. deň
Ubytovanie. Raňajky a večere.

10. deň
Príchod na Slovensko v poludňajších hodinách.


Bohatý základný programu ďalej zahŕňa napr.:
- návštevu prímorského mestečka Vieste, 1km vzdialeného od nášho letoviska. Spolu so sprievodcom sa prejdeme úzkymi kamennými uličkami a námestiami, pozrieme si najznámejšie pamiatky, navštívime rybí trh, vychutnáme si pravú taliansku kávu a nasajeme atmosféru tohto typického starobylého rybárskeho a vinárskeho mestečka. Katedrála sv. Márie, schody lásky, monolit Pizzomuno, Trabucco di Punta San Francesco, maják Faro di Vieste už vám viac nebudú neznáme.
- príjemným spestrením je návšteva na typický taliansky trh – mercato Vieste, kde v autentickej atmosfére objavíte množstvo originálneho talianskeho tovaru od topánok, oblečenia, doplnkov, bižutérie cez milé spomienkové predmety po ovocie, zeleninu, syry, olivový olej, cestoviny a korenie.
- ako prekvapenie sme pre vás pripravili rýchlo-kurz talianskeho jazyka. Počas cesty autobusom si osvojíte základné slová a frázy s možnosťou ďalšieho online štúdia po návrate domov. Vystúpite v letovisku a už sa nestratíte.
- Kto je naozajstný gurmán, ten sa môže zúčastniť miniškoly talianskej kuchyne – naučíme sa pripravovať niečo jednoduché z čerstvých lokálnych surovín.

V rámci fakultatívnych výletov pre vás organizujeme:
návštevu lokálneho výrobcu vín s možnosť ochutnať typické gastronomické špeciality a vynikajúce svetoznáme vína z oblasti Puglie, ktoré vám pohladia chuťové poháriky. Nikto nepochybuje o tom, že najlepšie Soave, Primitivo či Negroamaro pochádzajú práve odtiaľto. A to všetko s prekladom nášho sprievodcu, keďže o zaujímavé informácie ohľadom výroby vína a jeho odrôd nebude núdza.
San Giovanni rotondo – vnútrozemské mestečko a pútnicke miesto tejto oblasti pod horou Monte Calvo a jej veľkých svätcov – Pátra Pia a Antona Paduánskeho či Monte Sant Angelo – návšteva typickej “bielej” horskej terasovitej dedinky vo výške až 800 m.n.m. - dedinky plnej bielych kamenných domov, štýlových reštaurácií s možnosťou návštevy svätyne vysekanej do skaly známej zjavením archanjela Michala sú nezabudnuteľným zážitkom.  Min. počet 14 ľudí.
Čo určite nemôžete vynechať je návšteva Tremitských ostrovov. Vychutnajte si slnko and hlavou a vietor vo vlasoch počas poldennej plavby odhaľujúcej prírodné krásy a históriu týchto jedinečných ostrovov. Opátstvo a kostol sv. Kataríny z 11 storočia na ostrove San Nicola, alebo krásne  pobrežné jaskyne (grotte) ostrova San Domino a skryté útulné pláže s možnosťou kúpania vám učarujú
Caprara je tretí, neobývaný ostrov. Inak sa mu hovorí aj Capraia a to podľa veľkého výskytu capper (rastlín), ktorých plody kapary všetci poznáme.


Stravovanie:
Polpenzia
Raňajky – rozšírené kontinentálne v reštaurácii v areáli komplexu
Večera – výber z menu pozostávajúceho z 3 chodov = prvý chod – cestoviny alebo polievka, druhý chod – mäso s prílohou, tretí chod -ovocie alebo dezert
Strava začína večerou a končí raňajkami


Doprava:
klimatizovaným LUX busom s WC, TV, príslušenstvom


V cene zájazdu:
1x ubytovanie v dvojlôžkovej izbe cestou do Talianska v okolí Benátok
7x ubytovanie v apartmánoch s dvoma spálňami, v obľúbenom prímorskom rezorte, ponúkajúcom okrem priezračného mora a upravených piesočnatých pláží aj bazény s lehátkami a slnečníkmi, obľúbenou talianskou reštauráciou s barom, či športovým zázemím
polpenzia,
doprava,
záverečné upratovanie,
spotreba energií,
2 sprievodcovia,
minikurz talianskeho jazyka a možnosť naučiť sa pripraviť typickú taliansku špecialitu.

V cene nie je zahrnuté:
fakultatívne výlety
pobytová taxa 2,50 EUR/os./deň
cestovné poistenie UNION za 25 EUR/osoba
vratná kaucia 100 EUR
posteľná bielizeň (možno priviesť vlastnú alebo zapožičať za poplatok 12,- EUR /potrebné nahlásiť vopred/.

Vieste

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme predajným miestom Eventim